UPRAVLJANJE ZADOVOLJSTVOM GOSTIJU U RESTORATERSTVU - REČ MENADŽERA
UPRAVLJANJE ZADOVOLJSTVOM GOSTIJU U RESTORATERSTVU - REČ MENADŽERA
Autori:
Časopis: Ekonomske teme
Volume, no: 52 , 3
ISSN: 0353-8648
Stranice: 379-388
Apstrakt:
Rad istražuje percepciju menadžera o faktorima kojiuti č u na zadovoljstvo gostiju u restoraterstvu i njihove stavove osprovo đ enju istraživanja o potrebama gostiju. Posebno jeistraživana percepcija menadžera o važnosti elemenatarestoranskog doživljaja za zadovoljsvo gosta. Istraživanje jeobuhvatilo 50 menadžera restorana u Srbiji. Kroz deskriptivnu i ANOVA analizu, diferencirana su dva glavna profila menadžerarestorana prema starosti i stru č nom obrazovanju. Tako đ e, putemLSD Post hoc testa ustanovljena je statisti č ki zna č ajna razlikaizme đ u menadžera prema orijentaciji ka prikupljanju informacijao potrebama gostiju. Menadžeri restorana moraju ste ć iugostiteljsko obrazovanje i obratiti više pažnje na potrebe gostijuu cilju pružanja kvalitetne usluge
Ključne reči: zadovoljstvo gosta, restorani, kvalitet usluge,SERVQUAL, menadžment
Kategorije objave:
Bibliografske reference nastavnika Univerziteta Singidunum
Zahvaljujemo se što ste preuzeli publikaciju sa portala Singipedia.
Ukoliko želite da se prijavite za obaveštenja o sadržajima iz oblasti ove publikacije, možete nam ostaviti adresu svoje elektronske pošte.