CMS Web Platforme – Analiza Postojećih Sistema I Izgradnja Web Prodavnice Korišenjem WordPress Platforme

Mentor: prof. dr Marko Šarac

Institucija: Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija, 2023

Apstrakt:
Da bismo uopšte mogli da pričamo o elektronskoj trgovini i generalno o web sajtovima uopšte, moramo krenuti od osnova kako je sve nastalo a to je naravno Internet.
Pre nastanka Interneta kupovina se obavljala u lokalnim prodavnicama. Međutim, kako je tehnologija napredovala, Internet je postao sve prisutniji, kako u poslovnom okruženju, tako i u domovima ljudi. Na prvi pogled može se reći da je Internet promenio način na koji se kupuje i prodaje. Međutim, ako malo dublje zađemo u analizu moglo bi se reći da je Internet promenio način na koji život funkcioniše.
Kao preteča Interneta spominje se ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) i to je prva računarska mreža na svetu koja je funkcionisala na principu razmene paketa podataka. ARPANET je razvijen u periodu 1977-1979 godine od strane agencije ARPA i bio je osmišljen kao vojni projekat koji bi služio za povezivanje amerićkih vojnih baza. Kasnije, uvidelo se da je ideja o povezivanju vojnih baza zapravo ekonomski isplativa investicija i tako je nastala globalna mreža računara - INTERNET. Prva mreža bila je konfigurisana pomoću 4 računara koji su se nalazili u univerzitetskim računskim centrima u SAD.
Ključne reči: cms, web, platforme, sistemi

Preuzimanje citata:

BibTeX format
@misc{misc,
  author = {Bojana Tešić}, 
  title  = {CMS Web Platforme – Analiza Postojećih Sistema I Izgradnja Web Prodavnice Korišenjem WordPress Platforme},
  school = {Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija},
  year   = 2023
}
RefWorks Tagged format
RT Dissertation
A1 Bojana Tešić
T1 CMS Web Platforme – Analiza Postojećih Sistema I Izgradnja Web Prodavnice Korišenjem WordPress Platforme
AD Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija
YR 2023
SF bechelor thesis; report
Unapred formatirani prikaz citata
B. Tešić. (2023). CMS Web Platforme – Analiza Postojećih Sistema I Izgradnja Web Prodavnice Korišenjem WordPress Platforme (Bechelor's thesis), Univerzitet Singidunum, Beograd