Kultura ishrane u verskom turizmu
Kultura ishrane u verskom turizmu
Autori:
Izdanje: Kultura, nasleđe i razvoj turizma
DOI: 10.15308/Sitcon-2018-322-326
Oblast: Kulturne vrednosti – raznolikost i nasleđe u turizmu
Stranice: 322-326
Apstrakt:
Rad ima za cilj da otvori pitanje postojanja potrebe multikulturalnog pristupa hrani u oblasti potreba verskog turizma kao i da otvori sagledavanje potreba ali i ukaže na nedostatke kada je hrana kao kulturno nasleđe nematerijalnog tipa u pitanju. Srbija je zemlja poznata po gostoprimstvu i bogatoj gastronomskoj ponudi. Njena potreba je i uspešno ostvarivanje na polju verskog turizma. Bogatstvo materijalnog i nematerijalnog nasleđa, koje može da daruje svim turistima koji je posete, glavni je njen adut u vremenu koje dolazi.
Ključne reči: halal, košer, verski turizam, verski lideri, kultura
Priložene datoteke:
- 322-326 ( veličina: 711,25 KB, broj pregleda: 913 )
Zahvaljujemo se što ste preuzeli publikaciju sa portala Singipedia.
Ukoliko želite da se prijavite za obaveštenja o sadržajima iz oblasti ove publikacije, možete nam ostaviti adresu svoje elektronske pošte.
Preuzimanje citata:
BibTeX format
RefWorks Tagged format
Unapred formatirani prikaz citata
BibTeX format
@article{article, author = {I. D. Kosta}, title = {Kultura ishrane u verskom turizmu}, journal = {Kultura, nasleđe i razvoj turizma}, year = 2018, pages = {322-326}, doi = {10.15308/Sitcon-2018-322-326} }
RT Conference Proceedings A1 Ivan D. Kosta T1 Kultura ishrane u verskom turizmu AD Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija YR 2018 NO doi: 10.15308/Sitcon-2018-322-326
I. D. Kosta, Kultura ishrane u verskom turizmu, Univerzitet Singidunum, Beograd, 2018, doi:10.15308/Sitcon-2018-322-326