Kultura ishrane u verskom turizmu

Autori: Ivan D. Kosta

Izdanje: Kultura, nasleđe i razvoj turizma

DOI: 10.15308/Sitcon-2018-322-326

Oblast: Kulturne vrednosti – raznolikost i nasleđe u turizmu

Stranice: 322-326

Apstrakt:
Rad ima za cilj da otvori pitanje postojanja potrebe multikulturalnog pristupa hrani u oblasti potreba verskog turizma kao i da otvori sagledavanje potreba ali i ukaže na nedostatke kada je hrana kao kulturno nasleđe nematerijalnog tipa u pitanju. Srbija je zemlja poznata po gostoprimstvu i bogatoj gastronomskoj ponudi. Njena potreba je i uspešno ostvarivanje na polju verskog turizma. Bogatstvo materijalnog i nematerijalnog nasleđa, koje može da daruje svim turistima koji je posete, glavni je njen adut u vremenu koje dolazi.
Ključne reči: halal, košer, verski turizam, verski lideri, kultura
Priložene datoteke:
  • 322-326 ( veličina: 711,25 KB, broj pregleda: 908 )

Preuzimanje citata:

BibTeX format
@article{article,
  author  = {I. D. Kosta}, 
  title   = {Kultura ishrane u verskom turizmu},
  journal = {Kultura, nasleđe i razvoj turizma},
  year    = 2018,
  pages   = {322-326},
  doi     = {10.15308/Sitcon-2018-322-326}
}
RefWorks Tagged format
RT Conference Proceedings
A1 Ivan D. Kosta
T1 Kultura ishrane u verskom turizmu
AD Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija
YR 2018
NO doi: 10.15308/Sitcon-2018-322-326
Unapred formatirani prikaz citata
I. D. Kosta, Kultura ishrane u verskom turizmu, Univerzitet Singidunum, Beograd, 2018, doi:10.15308/Sitcon-2018-322-326