Značaj ugostiteljske ponude hrane za razvoj verskog turizma
Značaj ugostiteljske ponude hrane za razvoj verskog turizma
Autori:
Izdanje: Verski turizam i savremeno turističko tržište
DOI: 10.15308/Sitcon-2017-162-168
Oblast: Specifični aspekti razvoja verskog turizma
Stranice: 162-168
Apstrakt:
Verski turizam predstavlja kretanje turista koji, kao i svi ostali, to- kom putovanja moraju da zadovolje svoje fiziološke potrebe za hranom, koje su uslovljene verskom pripadnošću. U korist hrane i ugostiteljske ponude bitno je pomenuti da rashodi za hranu i piće u turizmu iznose jednu trećinu ukupne turističke potrošnje i da se strukturi ponude hrane za ove turiste treba posebno posvetiti pažnja. Ovde se postavlja pitanje kakve zahteve u pogledu hrane i ishrane imaju verski turisti koji ugostiteljske objekte posećuju u tranzitu ili tokom boravka na željenoj destinaciji. Proteklih decenija klasični turistički tokovi su znatno izmenili gastronomske potrebe turista, koje su postale specifičnije, a kakve zahteve mogu imati i da li ih ugostiteljsko-turistički radnici mogu zadovoljiti, kao i da li uviđaju značaj toga pokazaće ovaj rad. Rad ima zadatak da istraži moguće zahteve u ishrani sa kojima mogu da se susretnu zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu kao što su potreba za halal, košer, posnom hranom, a cilj je dati jasne smernice i pripremiti ugostiteljsko-turističke radnike za moguće oblike potražnje kada su verski turisti u pitanju.
Ključne reči: ishrana, ugostiteljstvo, posna hrana, halal, košer
Priložene datoteke:
- 162-168 ( veličina: 910,46 KB, broj pregleda: 1232 )
Zahvaljujemo se što ste preuzeli publikaciju sa portala Singipedia.
Ukoliko želite da se prijavite za obaveštenja o sadržajima iz oblasti ove publikacije, možete nam ostaviti adresu svoje elektronske pošte.
Preuzimanje citata:
BibTeX format
RefWorks Tagged format
Unapred formatirani prikaz citata
BibTeX format
@article{article, author = {B. Cvetković, B. Kalenjuk, �. Stojanović and P. Tošić}, title = {Značaj ugostiteljske ponude hrane za razvoj verskog turizma}, journal = {Verski turizam i savremeno turističko tržište}, year = 2017, pages = {162-168}, doi = {10.15308/Sitcon-2017-162-168} }
RT Conference Proceedings A1 Biljana Cvetković A1 Bojana Kalenjuk A1 Đorđe Stojanović A1 Predrag Tošić T1 Značaj ugostiteljske ponude hrane za razvoj verskog turizma AD Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija YR 2017 NO doi: 10.15308/Sitcon-2017-162-168
B. Cvetković, B. Kalenjuk, . Stojanović and P. Tošić, Značaj ugostiteljske ponude hrane za razvoj verskog turizma, Univerzitet Singidunum, Beograd, 2017, doi:10.15308/Sitcon-2017-162-168