Hotel Hyatt

Mentor: Radmila Živković

Institucija: Univerzitet Singidunum, Beograd, Beograd, Srbija, 06-2015

O kompaniji Hyatt

Kompanija Hyatt je nastala 1957. godine u Los Anđelesu, SAD. Prvi hotel je bio nazvan "Hyatt House" a vlasnik je bio lokalni preduzetnik Džej Pricker. Ovaj hotel predstavlja početak istorije kompanije. Na samom početku poslovanja, ovaj lanac hotela se širio po zapadnoj obali i dalje zahvaljujući čemu je 1968. godine nastala kompanija Hyatt International koja je poslovala kao zasebna kompanija sve do 2004. godine kada su se dve korporacije Hyatt i Hyatt International integrisale u entitet Hyatt Hotels Corporation. Danas, ovaj hotelski lanac broji 627 objekata u 52 države. Brendovi ove kompanije uključuju: Andaz, Grand Hyatt, Hyatt Centric, Hyatt Hotels, Hyatt House, Hyatt Place, Hyatt Regency, Hyatt Residence Club, Park Hyatt, Hyatt Zilara i Hyatt Ziva.

Hotel Hyatt Regency Belgrade je otvoren 1990. godine. U samom projektovanju i izgradnji hotela su se poštovale osnovne karakteristike Hyatt Regency hotela koje podrazumevaju osećanje prefinjenog luksuza i udobnosti.

Lokacija

Hyatt Regency Belgrade, je luksuzan hotel od 5 zvezdica koji se nalazi na levoj obali reke Save i od svog otvaranja 1990. godine, predstavlja jednu od impozantnijih objekata Beograda koji i dalje održava svoj prvobitni sjaj i šarm.

Hotel se nalazi na Novom Beogradu ali se do starog dela grada i centra može lako doći zbog dobre drumske povezanosti. U blizini hotela se nalaze kompleksi Beogradska Arena i Centar Sava, Blue Centar kao i Palata Srbije koji predstavljaju najveće kulturne, kongresne i političke centre u državi.

Smeštajni kapaciteti

Hotel u svojoj ponudi ima 308 komfornih i moderno opremljenih smeštajnih jedinica različitog tipa: King, Twin, Deluxe King, Club King, Club Twin, Club Deluxe King, Regency Suite King, Regency Executive, Diplomatski i Predsednički apartman. Površine soba variraju od  podrazumevanih 38m2 za regularnu King sobu do 202m2 koliko iznosi površina Predsedničkog apartmana.

Wellnes i spa

Wellnes i spa - club "Olympus" predstavlja savršeno mesto za goste koji žele da se relaksiraju i uživaju u trenutku u mirnoj i opuštenoj atmosferi. Klub se nalazi u donjem nivou hotela i njegova ponuda obuhvata unutrašnji bazen sa regulisanom temperaturom, parna kupatila, đakuzi, saunu, tuševe za masažu, odvojene ženske i muške svlačionice. Spa soba za masažu i kozmetičke tretmane je individualno dizajnirana sa regulisanim intenzitetom svetla, muzike i zasebnim tuševima.

Aktuelne cene i ponude

Tip sobe Hyatt Daily Rate B&B Explore Hyatt Business
King room 165 190 215 200
Twin room 165 190 215 200
Deluxe king 195 220 245 230
Club king 205 230 255 n/a
Club Twin 205 230 255 n/a
Regency Suite king 315 340 365 n/a
Regency Executive Suite 365 390 415 n/a

Cenovnik u hotelu “Hyatt Regency Belgrade” na dan 23.12.2015, cene su izražene u EUR.

Website: https://belgrade.regency.hyatt.com

Ključne reči: univerzitet, singidunum, hotel, hajat, hyatt, beograd, srbija, diplomski, rad, upoznajte, srbiju

Priložene datoteke:
Preuzimanje citata:
I. Radomirović. (2015). Hotel Hyatt (Bachelor's thesis), Univerzitet Singidunum, Beograd