INTERNET MARKETING I MEDIJSKA PROMOCIJA OBRAZOVNIH USTANOVA

Izdanje: Sinteza 2014 - Impact of the Internet on Business Activities in Serbia and Worldwide

DOI: 10.15308/sinteza-2014-523-529

Link: https://doi.org/10.15308/sinteza-2014-523-529

Apstrakt:
U radu se ispituju i kritički analiziraju mogućnosti obrazovnih ustanova da se u savremenom poslovnom okruženju promovišu putem Interneta. Ugled i reputacija javnih institucija moraju se održavati primenom savremenih komunikacionih i marketinških strategija, medijskom promocijom i održavanjem dobrih odnosa s javnošću. Ka tom cilju trebalo bi krenuti naučnim putem primenom savremenih komunikoloških znanja i interdisciplinarnih dostignuća iz oblasti informatike, ekonomije, marketinga, menadžmenta i psihologije.
Informatizacija društva zahteva nove pristupe društvenom komuniciranju, pa tako unapređivanje komunikacione prakse postaje imperativ. Taj imperativ se postavlja i pred obrazovne ustanove koje bi trebalo da vrše organizaciono usklađivanje prema zahtevima savremenog društva i da razvijaju i primenjuju komunikacione i marketinške strategije u planiranju i organizovanju svakodnevnih aktivnosti. Savremene marketinške strategije podrazumevaju primenu Interneta u kontekstu i perspektivi. Marketinške strategije pomažu radnim organizacijama da se pozicioniraju i promovišu u svom okruženju i time unaprede svoje poslovanje.
Obrazovne institucije, kao važni društveni subjekti, zajedno sa ostalim organizacijama ulaze u tržišni odnos i započinju ’’tržišnu utakmicu’’ sa drugim organizacijama. Da bi se u toj tržišnoj utakmici opstalo, u organizacionom i logističkom smislu, neophodno je kontinuirano razvijati ekonomske, marketinške i komunikacione strategije na globalnom i lokalnom nivou, uključujući Internet kao moćan elektronski medij koji se učestalo koristi u svrhu medijske promocije.
Ključne reči: Internet, marketing, obrazovne ustanove, mediji, promocija.

Preuzimanje citata:

BibTeX format
@article{article,
  author  = {S. Vuletić and V. Todorović}, 
  title   = {INTERNET MARKETING I MEDIJSKA PROMOCIJA OBRAZOVNIH USTANOVA},
  journal = {Sinteza 2014 - Impact of the Internet on Business Activities in Serbia and Worldwide},
  year    = 2014,
  doi     = {10.15308/sinteza-2014-523-529}
}
RefWorks Tagged format
RT Conference Proceedings
A1 Slobodan Vuletić
A1 Vojislav Todorović
T1 INTERNET MARKETING I MEDIJSKA PROMOCIJA OBRAZOVNIH USTANOVA
AD Međunarodna naučna konferencija Sinteza, Beograd, Srbija
YR 2014
NO doi: 10.15308/sinteza-2014-523-529
Unapred formatirani prikaz citata
S. Vuletić and V. Todorović, INTERNET MARKETING I MEDIJSKA PROMOCIJA OBRAZOVNIH USTANOVA, Međunarodna naučna konferencija Sinteza, 2014, doi:10.15308/sinteza-2014-523-529